Jag är en entusiatisk amatörfotograf som är speciellt intresserad av naturens former och spåren av människors arbete.  Men...allt som är spännande och utmanade kan locka.

 

Jag har alltid varit en Nikonfotograf, både analogt och digitalt. I min ungdom jobbade jag mycket med svart-vit fotografering och hade ett eget mörkrum tillsammans med en kompis. Sedan blev det en paus i intresset då livet fylldes av husbyggnad, barnuppfostran och företagsutveckling. Det blev "Extra-Film" istället för eget bildskapande.

 

När nu den digitala tekniken möjliggör det samma som mörkrummet gjorde har intresset för bilder och bildskapande återvänt. Mer tid finns nu också då jag minskat på min lönearbetstid.

 

I naturen söker jag bilder som medger en lång tids betraktande och upptäckande av nya former och mönster. Bilden ska kunna sitta uppe på väggen utan att bli ointressant.

 

Jag utforskar också spåren av människors arbete och deras strävan efter livskvalitet, lycka och tillfredställelse. Ibland, speciellt förr i tiden, tog man sig tid att forma arbetsredskap och byggnader med estetik och skönhet inbyggt från början. Senare blev tiden högt prissatt och funktionaliteten överväger i utformningen. De verkligt intressanta och fantasieggande formerna kommer dock från den långvariga användningen av redskap och byggnader. Vem har kämpat och slitit med verktygen? Hur hade dom det? Vad drömde de om?

I detaljerna döljer sig det mest spännande....

 

Klicka på knappen "Bilder" för komma till mina album på Flickr

 

Om du vill använda mina bilder är du välkommen att kontakta mig på

gunnar.meller@icloud.com